Nieuws 01-12-2011

01 Dec

Van 22 tm 24 februari 2012 beurs in Bovenkarspel

Agri-Businessbeurs
Speciaal voor de zakelijke bezoeker is er de Agri-businessbeurs. Hier presenteren de toeleveranciers van de bloembollensector zich. Er is allerlei informatie te vinden over de nieuwste ontwikkelingen in het bloembollenvak.

Polytechniek B.V. zal hier ook weer staan. 

Naast de bekende technieken als koeltechniek, warmtepomp, verwarming, elektrotechniek en procescomputers, zullen we u de thermische inspectie laten zien.

Polytechniek B.V.

Polytechniek B.V. uit Venhuizen is een middelgroot installatiebedrijf met ca. 65 medewerkers op het gebied van koeltechniek, verwarming, elektrotechniek en procescomputers. Onze noviteiten dit jaar zijn o.a.: Ammoniak koeling, Ozon desinfectie, LED verlichting en verder geven wij u informatie over de keuring van elektrische installaties, de NEN 3140 inspectie.

Ammoniak koeling

Voor de grotere centrale koelinstallaties is het ‘oude’ koudemiddel R717 (ofwel Ammoniak) weer steeds meer in de belangstelling. Het is zéér energiezuinig, milieuvriendelijk en wordt ook nog eens gesubsidieerd door de overheid.

Ozon desinfectie

Polytechniek vertegenwoordigd sinds kort de Agrozone Airtox ozonsystemen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor de behandeling van lucht- en luchtventilatiesystemen. Het Airtox systeem brengt ozon in de lucht waardoor een zuiverende en desinfecterende werking ontstaat. Toepassingen:

Doding schimmels, bacteriën en virussen in de lucht;
Ethyleen afbraak in opslagruimtes;
Ontsmetting werkruimtes.


LED verlichting

Sinds meerdere teeltlagen hun intrede hebben gedaan in de broeierij van tulpen, is men steeds meer gaan nadenken over verlichting. De tijd is inmiddels rijp voor de LED verlichting. Doordat specifiek en alleen het groeilicht wordt gegeven (= rode en blauwe LED’s), is de totale hoeveelheid licht veel minder en dus veel minder energie nodig.

Nieuwsarchief