Duurzaamheid

Samen bewust

Het juiste klimaat voor mens en product.

img

Duurzame landbouw
Polytechniek levert soms duurzame installaties aan landbouwbedrijven en draagt daardoor bij aan duurzame landbouw. Daarnaast promoten zij het eten van witlof op beurzen en zijn wereldleider in het bouwen en ontwerpen van witlof installaties. Verder is Polytechniek lid van Seed Valley, Seed Valley is wereldwijd hét centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie. Bedrijven in Seed Valley ontwikkelen nieuwe groente- en bloemenrassen: verbeterde variëteiten die meer opbrengst geven, resistent zijn tegen ziektes of die geschikt zijn voor moderne teeltmethodes.

Levenslang leren bevorderen en voorzien in kwaliteitsvol onderwijs
Door het leveren van stageplekken is Polytechniek actief bezig kwaliteitsvol onderwijs te bevorderen. Daarnaast ondersteunt Polytechniek haar medewerkers met cursussen en opleidingen gedurende de werkperiode.

Levering van duurzaam beheer van water en sanitatie
Drinkwater wordt door Polytechniek aangesloten op het stromend water. Op deze manier worden de risico’s op legionella in het drinkwater beperkt.

Toegang tot betrouwbare, betaalbare, duurzame en moderne energie
Door middel van slimme warmte en koude opslag boven en onder de grond verzorgd Polytechniek moderne energie voor sommige klanten en hun erf.

Bijdrage aan veilige, veerkrachtige en duurzame steden en nederzettingen
Polytechniek levert en installeert duurzame installatietechniek aan nieuwbouw en renovatie projecten in steden en gemeentes.

Verzekeren van duurzame consumptie- en productiepatronen
Polytechniek zorgt ervoor dat voedsel langer houdbaar blijft middels koel en vriescellen, zo wordt duurzame consumptie bevorderd. Daarnaast is Polytechniek lid van Seed Valley waar onder andere groente zaden worden gekweekt die bijdragen aan duurzame consumptie.

Tot slot is het pand van Polytechniek volledig voorzien van LED verlichting. Daarnaast zet de directie zich los van Polytechniek in voor een duurzamere wereld. Zo is de directeur secretaris van het Duurzaam Ondernemersloket in West-Friesland wat zonder winstoogmerk opereert.

Artikelen over duurzaamheid

Waarom kiezen voor natuurlijke koudemiddelen?
Waarom kiezen voor natuurlijke koudemiddelen?

Er zijn twee thema’s waar witloftrekbedrijven momenteel in willen investeren. Eén daarvan is herinrichten van de koelinstallatie...

Lees meer
Koelen met een natuurlijk koudemiddel
Koelen met een natuurlijk koudemiddel

Synthetische koudemiddelen (CFK’s, HCFK’s en HFK’s) Alle moderne synthetische koudemiddelen zijn niet explosief, giftig en/of brandbaar en...

Lees meer
Uitfasering Freon
Uitfasering Freon

Er heeft een aardverschuiving plaatsgevonden in de prijzen en beschikbaarheid van koudemiddelen. De prijzen van de HFK’s zijn geëxplodeerd...

Lees meer