Koeltechniek – Agrarisch

Koeltechniek – Agrarisch

Agrarisch

Polytechniek legt de nadruk op de overgang naar natuurlijke koudemiddelen. Is een natuurlijk koudemiddel een kans of een bedreiging?
Na het verbod op R22, vanwege het aantasten van de ozonlaag, is in Europa nu de volgende ronde gaande, de overgang naar koudemiddelen met minder broeikaseffect. Dit wordt in het Engels aangeduid als Global Warming Potential (GWP). Het na 2000 veel toegepaste koudemiddel R507 of R404a heeft een GWP van bijna 4000, wat betekent dat 1 kg van dit spul net zoveel broeikaseffect heeft als 4000 kg CO2.

Met een auto die 100 gr/km uitstoot zou u 40.000 km kunnen rijden voor hetzelfde effect. De hoge GWP koudemiddelen worden wereldwijd in de ban gedaan omdat er door lekkage koudemiddel in de atmosfeer terecht komt. Al per 1 januari 2022 mag in een aantal gevallen geen nieuw koudemiddel met GWP>150 meer nieuw worden geïnstalleerd. Zelfs R134a valt dan dus af. Voor bestaande installaties is het bijvullen met koudemiddel GWP>2500 verboden per 1 januari 2020.

Polytechniek B.V. heeft al sinds 1980 een uitstekende naam op het gebied van koeltechniek in met name de agrarische sector. Wij leveren verschillende koelinstallaties, waarvan de besturing is afgestemd op het project en waarmee de installatie zo energiezuinig mogelijk draait. Deze integratie zorgt voor een perfecte afstemming en een efficiënte werking.

De verschillende koelinstallaties die wij bouwen zijn:

– Airconditioning;
– Separate dx-koelsystemen;
– Centrale dx-koelsystemen met expansieventielen;
– Centrale pomp-koelsystemen;
– Indirecte centrale pomp-koelsystemen (ammoniak);
– Centrale pomp-koelsystemen (ammoniak);
– Vacuümkoeling;
– Droogkoelen.

Lees hier alles over de verschillende koelinstallaties!

Meer weten over Natuurlijke koudemiddelen? Klik hier!

Certificering:

Polytechniek voldoet als installateur aan de meest strenge eisen en certificeringen. Wij zijn in het bezit van alle certificaten om de door ons aangeboden technieken uitstekend te kunnen uitvoeren. Hierdoor blijft ook in de toekomst een goede bedrijfsvoering gewaarborgd.

De kennisbank van Polytechniek

Meer weten over koeltechniek?

Vind hier alle informatie over iedere discipline in de installatietechniek. Polytechniek werkt met professionals en zij weten precies wat er speelt in de markt. Benieuwd naar nieuwe wetgeving? Of de werking van een bepaald type installatie?

Geïnteresseerd?

Vraag nu offerte aan

Na het aanvragen neemt 1 van onze medewerkers zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Onze projecten

Volg ons voor het laatste nieuws!