Luchtbehandeling

Met onze uitgebreide kennis van klimaattechniek en luchtbehandeling kunnen wij u ondersteunen bij de uitwerking van een ontwerp, transmissieberekening, uitgebreid technisch advies en installatie. In samenwerking met verschillende partners leveren we bij Polytechniek ook luchtbehandelingskasten – ofwel klimaatkasten – voor bedrijven in de zaadindustrie.

S C R O L L

Mogelijkheden luchtbehandeling van Polytechniek

  • Technisch advies;
  • Ontwerp;
  • Transmissieberekening;
  • Installatie;
  • Luchtbehandelingskasten voor de zaadindustrie;
  • Specialist in balansventilatie, klimaatbeheersing, luchtkanalen, ontvochtiging, warmteterugwinning (WTW) en stoom-, perslucht- en ultrasoonbevochtiging.

Hoe werkt mechanische ventilatie?

Mechanische ventilatie (luchtbehandelingssysteem) is een kunstmatige luchtregeling in de ruimte. Het luchtbehandelingssysteem zorgt gedurende de hele dag voor het afzuigen van de binnenruimte. Verontreinigde binnenlucht wordt op gecontroleerde wijze naar buiten afgevoerd. Schone buitenlucht komt op natuurlijke wijze via de aanwezige ventilatieroosters in de gevels van uw pand binnen.

Welke toepassingen zijn er voor ventilatie in de luchtbehandeling?

Er zijn verschillende toepassingen voor ventilatie in de luchtbehandeling. Van eenvoudige luchtbehandelingsinstallaties, waar u zelf de afzuiging in drie standen kunt regelen, tot geavanceerde luchtbehandelingsinstallaties die niet alleen een gezond binnenklimaat, maar ook een aanzienlijke energiebesparing opleveren op basis van een balansventilatie met terugwinning.

Certificering

Als installateur van technische installaties voldoen we bij Polytechniek aan de meest strenge eisen en certificeringen. Wij zijn in het bezit van alle certificaten om de door ons aangeboden technieken uitstekend te kunnen uitvoeren. Ook zijn we aangesloten bij Techniek Nederland en de Nederlandse Vereniging van Koude- en Luchtbehandeling (NVKL). Met deze certificeringen blijft een goede bedrijfsvoering ook in de toekomst gewaarborgd.