Duurzaam bedrijf in hart en nieren

Duurzaamheid is een van de belangrijke speerpunten van Polytechniek. Niet alleen in de advisering en de installatie van systemen voor bedrijven in de agrarische, industriële en utiliteitssector, maar ook in onze eigen bedrijfsvoering.

Bij Polytechniek hebben we onder andere de volgende duurzame doelstellingen:

  • De gemiddelde CO2-uitstoot per medewerker elk jaar laten dalen;
  • Een milieubewust wagenpark waarbij wij de gemiddelde CO2-uitstoot per gereden kilometer per voertuig omlaag brengen;
  • Meer aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt in de technieksector, zodat het tekort aan technisch personeel wordt teruggedrongen.
S C R O L L

Duurzame landbouw

Polytechniek draagt bij aan duurzame landbouw door het leveren van duurzame installaties aan landbouwbedrijven. Daarnaast zijn wij wereldleider in het ontwerpen en bouwen van witlofinstallaties. Verder is Polytechniek lid van Seed Valley, dat wereldwijd hét centrum voor plantenveredeling en zaadtechnologie is. Bedrijven in Seed Valley ontwikkelen nieuwe groente- en bloemenrassen. Deze verbeterde variëteiten geven meer opbrengst, zijn resistent tegen ziektes en zijn geschikt voor moderne teeltmethodes.

Verzekeren van duurzame consumptie- en productiepatronen

Door middel van hoogwaardige koel- en vriescellen zorgen wij ervoor dat voedsel langer houdbaar is en bevorderen wij duurzame consumptie. Het pand van Polytechniek is volledig voorzien van LED-verlichting. Ook buiten de organisatie zet onze directie zich in voor een duurzamere wereld. Zo is onze directeur bestuurslid van het Duurzaam Ondernemersloket in West-Friesland, dat zonder winstoogmerk opereert.

Levering van duurzaam beheer van water en sanitatie

Drinkwater sluiten we bij Polytechniek aan op het stromend water. Op die manier worden de risico’s op legionella in het drinkwater beperkt.

Toegang tot betrouwbare, betaalbare, duurzame en moderne energie

Door middel van slimme warmte- en koudeopslag boven en onder de grond, verzorgen wij moderne en duurzame energie.

Bijdrage aan veilige, veerkrachtige en duurzame gemeenten

Polytechniek levert en installeert duurzame installatietechniek aan nieuwbouw en renovatieprojecten in steden en gemeenten.

Het bevorderen van levenslang leren en het voorzien in kwaliteitsvol onderwijs

Door het leveren van stageplekken dragen we bij Polytechniek proactief bij aan kwaliteitsvol onderwijs. Daarnaast stimuleren wij onze medewerkers om hun individuele competenties te vergroten met cursussen en opleidingen. Verder zijn wij een erkend leerbedrijf dat periodiek vaktechnische cursussen uitvoert.