Project

Schavemaker Logistics & Transport – Beverwijk

Schavemaker is een ervaren logistiek dienstverlener met een breed aanbod aan diensten op het gebied van logistiek en Europees transport, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende modaliteiten. De toonaangevende transporteur vindt altijd een end-to-end-oplossing, passend bij de situatie van de klant.
S C R O L L

Totaalinstallateur voor alle installatie disciplines
Nadat Microtechniek de huur bij Schavemaker begin 2021 had opgezegd, heeft de eigenaar – de heer Schavemaker – een plan gemaakt om het bedrijfsgebouw in Beverwijk te vernieuwen. Gezien Polytechniek volgens schema en naar volle tevredenheid van Microtechniek alle installatie disciplines had opgeleverd, was het voor de eigenaar van Microtechniek een vanzelfsprekendheid om Polytechniek als totaalinstallateur aan Schavemaker aan te raden. In mei 2022 hebben wij de opdracht verkregen als totaalinstallateur voor alle installatie disciplines. Zo blijkt eens te meer dat mond-tot-mondreclame de beste reclame is.

Zelfvoorzienende zonnestroominstallatie
Het nieuwe bedrijfsgebouw wordt voorzien van een zonnestroominstallatie waarmee voldoende energie wordt opgewekt om in het eigen jaarlijkse verbruik te voorzien. Om het personeel van Schavemaker nu een fijne werkplek te bieden, is extra geïnvesteerd. Zo is er gekozen voor een goede ventilatie zoals gesteld in het ‘Programma van Eisen Gezonde Kantoren’, ontwikkeld door Binnenklimaat Nederland, Platform Duurzame Huisvesting, RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en TVVL (de Nederlandse technische vereniging voor installaties in gebouwen).

Op maat gemaakt gebouwbeheersysteem
Voor de warmteopwekking worden Carrier lucht/water warmtepompen geïnstalleerd die het gebouw tot een buitentemperatuur van -10°C voldoende verwarmen. In de zomer kunnen deze installaties de binnenruimte aangenaam verkoelen. Polytechniek zal zijn eigen op maat gemaakte ‘gebouwbeheersysteem’ installeren waarmee de energiebehoefte zal worden gestuurd en geregeld, om zo een nog hogere efficiëntie met het gehele systeem te behalen.

Overige opdrachten van de nieuwe installatie zijn onder andere:

  • De gehele drinkwaterinstallatie, inclusief de aansluiting voor de professionele wasstraat;
  • De ventilatie-installatie in het kantoor, de milieukelder, smeerkuil, werkplaats en wasstraat;
  • De gehele elektrische installatie, inclusief de netwerk-werkplek, aansluitingen en WiFi-punten.

Al met al weer een project waar Polytechniek met veel plezier aan mag werken, waarbij wordt uitgekeken naar het eindresultaat!