Westfriese bedrijventerreinen energieneutraal voor 2040

Het Duurzaam Ondernemersloket Westfriesland is officieel gelanceerd. Dit loket gaat ondernemers op alle Westfriese bedrijventerreinen helpen met verduurzamen. De initiatiefnemers zien niet alleen besparingen op energiekosten, maar willen vooral de focus leggen op innovatie kansen gericht op een gezonde en toekomst bestendige bedrijventerreinen.

Ondernemers hebben grote behoefte aan ondersteuning bij energiebesparing en alles wat verder te maken heeft met verduurzamen. Daarom bundelen de Westfriese Bedrijvengroep (WBG/WBGroen), de Energie Combinatie West-Friesland (ECWF), de Stichting Parkmanagement Hoorn en het Ontwikkelingsbedrijf NHN hun krachten om het bedrijfsleven daarbij nog beter te ondersteunen.

Stichting Energieneutrale Bedrijventerreinen borduurt voort op de ervaringen vanuit ECWF, WBGroen en het Ontwikkelingsbedrijf NHN. Onder deze stichting komen twee nieuwe uitvoeringsorganisaties; Duurzaam Ondernemersloket West-Friesland BV voor gratis advies en ondersteuning én BEplus West-Friesland BV voor de uitvoering en begeleiding. Beiden opereren zonder winstoogmerk.

Meer informatie: Duurzaam Ondernemersloket